An Additive Mix

Title of ArtworkAn Additive Mix
Year of Origin2015 - 2015
Artist
Dimensions
    1000cm (L) x 500cm (W) x 240cm (H)
Material/Technique
    T8 fluorescent bulbs, cellulose gels, polycarbonate sleeves, mirror, wood, metal frame
Collaboration/Shared Production/Research
    National Media Museum, UNESCO International Year of Light
Owner
    National Media Museum, UNESCO International Year of Light
Medium/Type of Artwork
Light Source
Light-Optical Factors
Perception
History of a work
2015 - 2015YoutubeLink



Liz West's light installation takes centre stage in an exhibition at the National Media Museum, celebrating the UNESCO International Year of Light.

This newly commissioned work comprises a purpose-built 10m x 5m room containing 250 coloured fluorescent tubes combined with ‘infinity’ mirrors. Titled An Additive Mix, it takes the principle that white light is composed of different colours of the spectrum (additive colours) and places people in the centre of the phenomenon; saturating them in individual hues that collectively create an intense white glow in a seemingly endless space.

An Additive Mix, West’s largest commission to date, turns this occurrence in natural science on its head; reassembling the diffracted colours of the rainbow and projecting them to ‘infinity’ as visitors explore.

source: artistwebsite

Concept/Themes
Special features artwork